Çocuk Odası Nasıl Olmalı?

orhanbank 02 Eylül 2013 0
Çocuk Odası Nasıl Olmalı?

 

Çocuğunuz bütün geçen gün büyüyor ve ihtiyaçları değişiyor. Doğduğu andan itibaren nasıl bir odaya sahip olması gerektiğini biliyor musunuz?

Özgürce yazıp çizsin 
Çocuklarınızın duvarlara fotoğraf yapmasından rahatsız oluyorsanız, duvarı, istediği gibi yazıp çizmesini sağlayacak bir siyah veya ak tahtaya dönüştürebilirsiniz.

böylelikle evin duvarlarına fotoğraf yapmayı bırakıp, yalnızca odasındaki duvara özgürce fotoğraflar yapabilir, üstelik ders çalışırken unutmaması gereken notları yazarak, uyumadan önce ya da sabahları uyanır uyanmaz onları okuyabilir.

                                 

Tematik odalar 

Evinizin bir tarzı varsa çocuklarınızın odasının niçin olmasın? Yaşı ufak de olsa onun da bir stili bulunur. Dekore ederken onun da fikrini alıp, düş ettiği odayı yapmak asla de zor değil. Tematik odaların pek epey çeşidini çocuk mobilyaları satan firmalarda bulabilirsiniz.

Erkekler daha epey favori sporları, hayvanları veya tırmanmaya müsait ormanlı dekorasyon stillerini tercih ederken, kızlar çiçekli, kelebekli, prensesli odaları istiyor. Tabii renklerde de büyük farklar var. Erkeklerin favori rengi mavinin tonları olurken, kızlar pembe gibi pastel tonları tercih ediyor.

            

Bebeğin ilk odası ve esas parçalar 

Bebek odasını bebek gelmeden 2 ay önce hazırlamak yeterlidir. Renkli bordürler veya canlı duvar kağıtları, çocukların düş güçlerini harekete geçirir. Karyola, kıyafetler sebebiyle bir dolap ve alt değiştirici birimi ilk etapta alınacak esas parçalardır. Perde seçiminde ışığı kesen perdeleri tercih etmek uygundur.


Hesaplı ve uzun süre kullanılacak bir oda 

Çocuklar hızla büyüdüğü sebebiyle odalarında da genellikle değişikliğe gereksinim duyuluyor. yalnız epey çok masrafa girmeden uzun süre kullanılacak eşyalar almak istiyorsanız yatağa dönüşen karyolaları tercih edebilirsiniz.

Yine mobilyaların renk seçimlerini yaparken daha klasik renkleri seçebilir ve yalnızca aksesuvarları değiştirerek odanın havasını da çocuğunuzun yaşına göre değiştirebilirsiniz. Erkek çocuklar sebebiyle kahve tonlarında doğal mobilyalar, kızlar sebebiyle ise ak mobilyalar alınabilir.

Dar yerler sebebiyle yalın çözümler

Birkaç ufak detay birlikte çocuklarınızın odalarındaki dağınıklığı toplayabilirsiniz. Çocuklar eşyalarına ehemmiyet verirler ve hepsini saklamak isterler. Bu çeşit durumlarda en iyi çözüm bolca çekmece ve dolaptır. Yatak altlarına konan tekerlekli kutular ve altı sandıklı sedirler de işe fayda.

Duvarlara monte edeceğiniz raflar, küçükken oyuncaklara, büyüyünce de kitaplara mekan sağlayacaktır. Odanın dekorasyonunda açık renk kullanmak da odayı daha geniş ve ferah gösterir. şayet çocuğunuzun yatıya gelen arkadaşları varsa ona içinden arkadaş yatağı çıkan bir karyola alın .

Nefes alan duvarlar 

Japon seramik devi Inax tarafından ‘nanoteknoloji’ birlikte üretilen kil bazlı iç cephe kaplaması, çocukların hastalıkları birbiri ile bulaştırmasını önlemek, mikrop ve bakterileri etkisiz hale getirmek sebebiyle tasarlanmış bir mahsül.

Dünyada ilk ve tek formaldehit içermeyen mahsül olan Ecocarat, ortamdaki nem seviyesini yüzde 40 birlikte yüzde 70 arasında tutarak gerektiğinde çok nemi alıyor veya ortama nem veriyor. Malzeme bu biçimde rutubet ve bakteri oluşumunu engelliyor.

Hayal dünyaları gelişsin

şayet çocuğunuz henüz küçükse, odasına yapacağınız bir kukla tiyatrosu sahnesi birlikte hem onu epey eğlendirebilir, hem de düş gücünü geliştirebilirsiniz. Kukla sahnesini firmalardan hazır bulabilir veya bir marangoza yaptırabilirsiniz.

Facebook Yorum

Yorumlar Kapalıdır.