Yönetici Koltuğu Tavsiyesi:Çalışmaya Uygun Yönetici Koltukları

orhanbank 06 Eylül 2013 0
Yönetici Koltuğu Tavsiyesi:Çalışmaya Uygun Yönetici Koltukları

 

Günümüzün büyük bir bölümünü geçirdiğimiz ofis ve iş yerlerinde ihtiyaç duyduğumuz konforu sağlamanın yolu, seçtiğimiz/seçeceğimiz koltuktan geçer… Genel ve eski adıyla büro sandalyesi yeni adı ve anılışıyla yönetici koltuğu gün boyu masa başında çalışanlar için en önemli araçtır.

Ofis ve masa başı çalışma hayatının içinde olanların sıklıkla yakındıkları konuların başında boyun, sırt ve bel ağrıları gelir. Uzmanlar bir işi yapış süresinde tercih edilen oturma pozisyonunun bu sağlık sorunun yaşanmasındaki en önemli etken olduğunun altını çiziyorlar. Evet, tüm gün masa başında ve bilgisayar karşısında iş görüyorsanız zamanla bu ağrıları yaşamak kaçınılmaz oluyor. Yanlış oturma pozisyonu kadar hatalı koltuk seçimi de bu ağrılar üzerindeki en önemli etken.

          

Doğru Yönetici Koltuğu Nasıl Seçilir?

Ofisler için yönetici koltuğu satın alırken yapılan en genel yanlışlardan biri, satışa sunulan yönetici koltuğunun ergonomisini sorgulamaksızın en ucuz olanı toptan alma çabasıdır. Oysaki hem sizin hem de çalışanlarınızın genel sağlığı için ilk aşamada ön planda tutulması gereken seçilecek koltuğun konfor noktalarına sahip olmasıdır. Nedir bu konfor noktaları?

 

1- Yönetici koltuğunuzun kumaşı gün boyu çalışmaya uygun olmalı, terleme yapmamalıdır. Terletmeyen file sırtlar, suni deri ve deri yönetici koltuğu için ideal seçeneklerdir.

  

2- Bel bölgesi desteği… Yönetici koltuğu seçiminde en önemli detaylardan bir diğeri de bel bölgesini destekleyen tasarımlardır. Bel bölgesi desteği aynı zamanda sırtınızın dik ve uygun çalışma pozisyonunda kalması için de önemlidir.

3- Baş-boyun desteği… Yönetici koltuğunuzun sırt bölümünün uzun olması ve bir de baş desteği ile tamamlanmış olması önemlidir. Gün boyu en büyük yükü çeken sırt ve boyunu zaman zaman rahatlatmak için boş-boyun destekli yönetici koltukları idealdir.

 

4- Seçilecek yönetici koltuklarının tekerlekli olması, yüksekliği ayarlanabilir mandala sahip olması önemlidir. Tekerlekli yönetici koltukları çalışanın, çalışma alanı içindeki farklı noktalara rahatlıkla ulaşımını sağlarken ayarlanabilir yükseklik fonksiyonu çalışanın koltuğunu bacak boyuna göre ayarlamasını sağlar.

 

5- Son olarak yönetici koltuklarının mutlaka kollu seçilmesi gerekir. Koltuğun kolları çalışan kişinin doğru kol ergonomisinde çalışmasını ve omuz ve sırtını rahat bırakmasını sağlar. Desteklenmeyen kolların yükünü omuz ve sırt taşıyacağından sırt ve boyun ağrıları da kaçınılmaz olacaktır.
   

Facebook Yorum

Yorumlar Kapalıdır.