Bir Birinden Güzel Kuaför ve Berber Tasarımları

admin 05 Haziran 2014 1
Bir Birinden Güzel Kuaför ve Berber Tasarımları

Türkiye’de bir kaç firma dışında tasarımlarına özenilmeyen fakat hem erkeklerin hem de bayanların gittiğinde çıkmak istemedikleri nadir yerlerden biridir kuaför ve berber salonları.

Heleki çocukluğunu 90 larda yaşamış biriyseniz bu resim size huzuru, mutluluğu ve hatta binlerce lira verip aldığınız parfümlerin veremediği kokuyu verecektir.

arko_kremli-berber-tiras-sabunuEskilerin tabiri ile traşı kesip konuya devam ediyorum.

Eğer bir salon açacaksanız veya mevcut salonunuzu yenileme planınız varsa işte size ilham verecek bir kaç farklı kuaför ve berber salonu tasarımı.

 

kuafor-salonu-tasarimi-10Dikkatimi Çekenler: Yerlerde bize göre çoktan modası geçmiş karolar ve karolardan geri kalan kısımlarda şap beton kullanılmış. Türkiye’de böyle bir uygulama yaparsanız size tek tavsiyem salonun tasarımının oldukça farklı olması gerekiyor yoksa tasarım yapıyorum derken paranızı boş yere eski tip bir uygulamaya para akıtmış olursunuz.

kuafor-salonu-tasarimi-20Bir mobilyacı gözüyle: Resimde gördüğünüz aslında benim gözümde çok basit üretilebilecek bir oturma grubu. Kalın Plywood veya 25mm’lik MDF plakalardan dakikası almadan kesebileceğiniz gövdelere dışarda hazır satılan ahşap görünümlü çelik ayaklık takılmış. Üzerine ise gri sünger dediğimiz piyasada rahatlıkla yaptırabileceğiniz veya alabileceğiniz minderler mevcut. Orta sehpa için aynı şeyleri tekrar edebilirim ancak bir frezesi olmayan mobilyacı için uğraştırıcı iş olacaktır.

 

 

kuafor-salonu-tasarimi-30Yüksek Tavan: Kuaförler için konuşamam ama berberlerde yüksek tavan bence çok ferahlatıcı oluyor ve hatta sanılanın aksine sıcak havalarda çok kolay soğutulduğunu düşünüyorum. Basit bir kural Sıcak hava genleşerek yukarıya çıkar soğuk hava aşağıda kalır. Sizinde yüksek tavanlı bir mekanınız varsa içerisine ev şeklinde figürler çalışmanız ortamı daha samimi gösterebilir. Dipnot ben pek beğenmedim

kuafor-salonu-tasarimi-40Yukarıdaki resmin iç kısmı

kuafor-salonu-tasarimi-50Yukarıdaki resmin iç kısmı

kuafor-salonu-tasarimi-60Aynı Mekandan Farklı bir açıyla çekilmiş kare.

kuafor-salonu-tasarimi-70Mobilyacı gözüyle: Yuvarlak hatlar. Oldukça işçilik isteyen zor bir ürün grubudur. Tasarımı tartışabiliriz ama bu ürün oldukça işçiliklidir bilginiz olsun.

kuafor-salonu-tasarimi-160Fiber panel, panel taş, strafor panel gibi kelimelerle arama yaptığınızda bu kasanın duvar şekli verilmiş kaplamalarına ulaşabilirsiniz. Gizli raf aparatı ile ürün üzerine monte edilmiş kitaplık ise oldukça güzel duruyor. Bu aparatıda Hafele, Blum veya Samet markası ile arayıp satın alabilirsiniz.

kuafor-salonu-tasarimi-170

kuafor-salonu-tasarimi-180

kuafor-salonu-tasarimi-190

kuafor-salonu-tasarimi-200Tavanda kullanılan plakalar mdf ve cnc kesim yapan firmalar tarafından satılıyor. Genelde köşeleri düz şekildedir. Uc uca eklenerek kullanılabilir ama resimdeki şekilde yön verebilmek için özel işleme almaları lazım ozaman da fiyatı sanırım biraz uçacaktır. Bahsettiğim hazır satılan plakalar ise 100-150 lira arasında değişmektedir (Toptancısında)

kuafor-salonu-tasarimi-210Kap kaçak için mükemmel bir çözüm. Resimde tasarım namına bir dekorasyon örneği görüyor olabilirsiniz ama ben aynı resimde boydan boya bir dolap görüyorum. Kuaförlerin bitmek bilmeyen mini minnacık ürün gruplarını saklayabileceği süper bir çözüm. Orta kısımda şık bir bölme yapılmış. Bu görüntüye tek tavsiyem kulp kullanılmaması. Kulplar ürünün ne olduğunu belli eder ama onun yerine

kuafor-salonu-tasarimi-220

kuafor-salonu-tasarimi-230Tavanda lambiri kullanılmış. İyi bir keresteciden malzemelerini 2014 Haziran itibari ile konuşuyorum 1.Kalite olursa 20-22 liraya alabilirsiniz. Doğal ağaç. Karaçam.

kuafor-salonu-tasarimi-240Minik bir alçıpan bölme, aykırı bir sarı renk. Monotonluğa atılmış büyük bir darbe :)

kuafor-salonu-tasarimi-250

kuafor-salonu-tasarimi-260

kuafor-salonu-tasarimi-280

kuafor-salonu-tasarimi-290

kuafor-salonu-tasarimi-300

270

kuafor-salonu-tasarimi-310

kuafor-salonu-tasarimi-320

kuafor-salonu-tasarimi-330

 

 

Facebook Yorum

One Comment »

  1. http://www.yaliartfabrika.net
    değişik fikirler vereceğini düşünüyorum.

Leave A Response »

Yorum Yapabilmek içingiriş yapmalısınız.