Çocuk Odası İçin 4 önemli İp Ucu !

orhanbank 05 Eylül 2013 0
Çocuk Odası İçin 4 önemli İp Ucu !

 

Çocuklar için odaları, uyumak, oyun oynamak, öğrenim, yaratıcılıklarını geliştirmek gibi pek çok günlük aktivitelerini gerçekleştirdikleri bir alandır. Çocukların odaları onların yaşam alanlarıdır. İşte bu nedenle çocuk odalarının dekorasyonu çok önemlidir.

İyi dekorasyona sahip, fonksiyonel ve şık bir çocuk odası tasarlamak, nesilden nesile; tarzdan tarza ve bütçeden bütçeye farklılık gösterir. Metrekareler, tarzlar, tasarımlar, zevkler ve renkler değişse de değişmeyen tek şey çocuk odası tasarlarken, çocuğunuz için oda hazırlarken gözetilmesi gereken temel ihtiyaçlardır.

Unutmayın, çocuğunuzun odası çocuğunuzun alanıdır ve onları ihtiyaç, zevk ve tercihlerini çocuğunuzun odasını tasarlarken gözetmelisiniz. Peki, temel ihtiyaçlar doğrultusunda bir çocuk odası hazırlarken nelere dikkat edilmelidir. Bu makalemde sizlere çocuk odası tasarımının olmazsa olmaz ipuçlarını aktaracağım…

 

1- Bir odayı dekore etmek genellikle heyecan veren bir süreçtir. Bebek bekleyen pek çok anne adayı, bebekleri için uygun bebek odası tasarımını nasıl gerçekleştireceklerinin telaşını yaşarlar. Bebek odası tasarımında akıllı seçimler çocuğunuzun büyümeye başladığı dönem ki bu dönemi 3 aşamada tanımlayabiliriz; bebek, çocuk ve okul çağı dönemlerinde de kullanılabilir olsun.  Eğer tüm bu dönemler için farklı odalar yaratabilmeniz mümkün değilse ki bu çok masraflı bir düşünce olurdu, o zaman seçeceğiniz mobilyaların dönüşebilir olmasına dikkat etmelisiniz.

2- Farklı yaş gruplarındaki çocukların farklı ihtiyaçları olur. Oyun çağındaki bir çocuk ile okul çağındaki bir çocuk farklı donanımlara ihtiyaç duyar ya da ergenlik dönemindeki bir çocuk için özel alan tanımlamasını önem taşır. Çocuğunuz için oda tasarlarken onun yaşını dikkate alın. Ayrıca farklı yaş gruplarında çocuklarınız var ise odalarını ayırmak en doğrusu olacaktır. Eğer odanın alanı büyük ise o zaman aynı oda içinde farklı dönemlere uygun alanlar yaratmak da bir çözüm olabilir.

       

3- Çocuğunuzun odasını tasarlamaya başlamadan evvel bir bütçe yapın ve bu bütçeye sadık kalın. Çok beğendiğiniz bir oda takımını iyi bir marangoza yaptırarak daha düşük bir bütçe ile odayı çözümleyebileceğiniz gibi temel ihtiyaçları daha ekonomik seçenekler sunan firmalardan tedarik edip istediğiniz konsepti daha kolay değiştirilebilir dekorasyon adımları ile yaratabilirsiniz. Renk, kumaş ve aksesuar sınırlı bütçeler için adeta kurtarıcı birer dekorasyon kalemidir. Örneğin; çocuğunuzun odasında bir denizci konsepti yaratmak istiyorsanız, gemi modeli bir yatak tercih etmek yerine seçeceğiniz nevresim takımları, yastıklar, yatak örtüsü gibi değişimi kolay tekstillerle bu dekoru yaratmak daha akıllıca olacaktır. Duvarların rengini yine arzu ettiğiniz tarza uygun renklerle boyayabilir, üzerine stickerlar yapıştırarak dekorasyonunuzu istediğiniz konsepte çevirebilirsiniz.

           

4- Çocuk odaları tasarımında güvenlik en önemli maddelerdendir. Gerek donanım gerekse de mobilya seçimlerinde özellikle dikkate almanız gereken güvenliğin doğru sağlandığı tercih yapmaktır. Ayrıca prizler için çocuk kilidi kullanımı, cam ve kırılgan objelerin çocuk odasında tercih edilmemesi, ranzalı yatak kullanılacak ise güvenilir bir firma ile çalışılması; çocuğun yaş grubuna özel oyuncak seçilmesi, sivri ve delici hiçbir maddenin ne dekorasyon ne de oyuncaklar arasında bulundurulmamasına ekstra ekstra dikkat edilmelidir.

       

Facebook Yorum

Yorumlar Kapalıdır.