Ada Mutfak Modelleri (38 Farklı Model)

admin 01 Kasım 2012 1
Ada Mutfak Modelleri (38 Farklı Model)

Değişmeyen tek şey değişim. Yıllar öncesinde şuan muhabbet kuşlarının kafeslerinde kullanılan ince çubuklara tabak dizebildiğimiz bir mutfak çok lüks olarak satılırken, zamane mutfaklar bir birleri ile yarışmaktan inanılamaz tasarımlar ortaya çıktı. Bu tasarımların en çok tutan modelleri ise ada mutfak modelleri. Aksesuarları, ankastre setleri ve kullanılan lüks aksamlara göre farklılık gösteren ada mutfak fiyatları genel olarak diğer modellere göre daha pahalı.

Ada Mutfak Fiyatlarını belirleyen unsurlar.

  • Kullanılan aksesuarlar:
    Kesinlikle en önemli unsur kullanılan aksesuardır. Ankstre setiniz, kapak yavaşlatma mekanizmanız, sese duyarlı üniteler, kapı tıklaması ile açılan üniteler, özel köşe çekmeceleri ve dolapları, iç telli raf mekanizmaları vb bir çok yeni özellik fiyatları ciddi anlamda etkilemekte. Aksesuarları görmek için aklıma gelen bir kaç markayı sizlerle paylaşmak isterim. Hafele Mutfak Aksesuarları (Alman) , Samet Mutfak Aksesuarları (Türk), Bloom Mutfak Aksesuarlarını kullanabilirsiniz.
  • Kullanılan hammadde
    Yaygın olarak bilinen sunta, mdf ve ağaç  hammaddeleri mevcuttur.
    Bire bir üretimin içerisinde olmamdan dolayı size belirtmek istediğim hammadde farkları şu şekildedir.Sunta ve Suntalam:Diğerlerine göre daha uygun fiyatlıdır. 1.Kalite ve E1 sertifikalı olan modelleri için kullanım türüne bağlı olarak 7-10 yıl kullanım ömrü biçilebilir. Mdf’ye göre daha sağlam olmamasına karşın Vida ve türevleri vida malzemelerini daha iyi tutar.Mdf ve Mdflam: Suntaya göre daha sağlam bir yapıdadır. Lifli bir yapıya sahiptir. Nemli ortama daha mukavemetlidir. Kullanım ömrü 15 yılı aşabilir. Yüzeyi daha pürüzsüz olduğu için parlak yüzeylerde (high gloss) modellerde çok daha pürüzsüz ve parlak görülmektedir.

    Doğal Ahşap: Diğer malzemelere göre daha pahalıdır. İşlenmesi cnc makinelerde daha zordur, Kıvrımlı şekillerde, kapaklarda kullanılması çok sağlıklıdır. Lake boya veya benzeri boya atılsa bile ahşap yaşayan bir yapıdadır ve kendi içerisinde dönmektedir. Bu nedenle zamanla üzerindeki boyayı katlanmadan ötürü kavlatıp çatlatmaktadır. Kullanım ömrü :) muhtemelen iyi bir ustanın elinden çıkmış ise ve 1.kalite bir ahşap kullanılmışsa torununuza miras olarak bırakabilirsiniz :)

  • Diğer Etkenler:
    Evinizin konumu, mutfağın yayılacağı alan (m2), tezgah seçimi (granite,mdflam vb) , duvar seramik seçimi (cam vb) gibi

Sizler için oluşturduğumuz bir birinden güzel ada mutfak modellerini aşağıda sizlere sunduk. İyi Seyirler :)








































 

Facebook Yorum

One Comment »

  1. haryka

Leave A Response »

Yorum Yapabilmek içingiriş yapmalısınız.