Şömine Modelleri

admin 17 Nisan 2014 1
Şömine Modelleri

Son zamanlarda özellikle villa sahiplerinin tercih  ettiği şömineler  sadece ısınma ihtiyacının yanı sıra modern görünümleriyle de ev dekorasyonun vazgeçilmezlerinden oldu. Restoranlarda da sıklıkla görebildiğimiz şömine modelleri hem ısınmamızı sağlıyor hem de mekanlarımızı güzelleştiriyor.

Peki evinizde, ofisinizde ya da sahibi olduğunuz restoranınızda doğru şömine modelini nasıl belirleyebilirsiniz?

Hangi Şömine?

Ne amaçla kullanacaksınız?

  • Dekorasyon
  • Isınma

Nasıl bir mekan tipine sahipsiniz?

  • Müstakil Villa ve benzeri tarzda Triplex, Fourlex evler
  • Apartman Dairesi
  • Apartman Çatı Katı Dubleks veya Teras
  • Restorant

Baca çıkışı veya havalandırma boşluğunuz var mı?

  • Havalandırma çıkışı var.
  • Baca çıkışı var.
  • Her ikisi de yok.

Dekorasyon amaçlı kullanımlarda kullanacağınız mekanın ve hava çıkışının pek bir önemi kalmamaktadır. Amacınız restorantınıza veya evinize gayet şık bir görüntü katmak olmalıdır. Peki seçeceğiniz şömine hangi tarzdan etkilenmiş olmalıdır. Bunun en iyi kararını siz verebilirsiniz. Restoranınız veya eviniz nasıl tasarlanmış ise ona uygun bir tasarım seçmelisiniz. İki ayrı telden çalan bir tasarım olmamasına özen gösterin. Bu konuda sizlere verebileceğimiz en büyük akıl sadece geleneksel bir tasarım seçmeniz.

Geleneksel Şömine Tarzları modasını kaybetmez.

Yani bugün moda olan bir renk veya tasarım gelecek yıl çok demode veya bir kaç yıl içerisinde rüküş duruma geçebilir ama 30-40 yıl öncesinin tasarımı asla rüküş duruma geçmeyecektir. Restoranınızda veya evinizde sürekli eşya değiştirebilirsiniz ama şömine çok daha uğraştırıcı ve yenilenmesi zor olan bir konudur.

Ev Tipinize göre Şömine Modelleri

Eğer eviniz bir apartman dairesiyse ve herhangi bir hava çıkışı bulunmuyorsa sizlere elektronik olarak hazırlanmış şömine görünümü kazandırılmış modern ürünleri öneriyoruz. Bu ürünlerin bir çoğu sadece görsel amaçlı değil aynı zamanda ısınmanızı da sağlayacaktır. Tabi ki gerçek şömine tadını ve sıcaklığını alamayacaksınız ama hep şöminem olsun diyen birisiyseniz tüm hevesinizi karşılayacaktır.

Teras evlere veya müstakil evlere sahipseniz mutlaka baca çıkışı olan bir köşeniz bulunuyordur. Bu çıkışa ev tasarımınıza göre bir şömine beğenebilirsiniz. Ek olarak söyleyeceklerimiz sadece Isınma amaçlı mı yoksa dekor amaçlımı kullanacağınız olacaktır. Isınma amacınız varsa ki bu amaçla kullanmanızı da şiddetle tavsiye ediyoruz. Şöminenizin en az 3 tarafı açık olacak şekilde yerleşim yapın.

Şömine seçiminde ilk ve en önemli detay nasıl bir şömine modeli kullanacağınız olmalıdır. Şömine kullanacağınız alanın modern minimalist bir havası var ise sizinde modern görünümlü bir şömine kullanmanız önemli bir detay. Böylece şömineniz modern görünümünüze daha da şıklık katabilir.

modern 8

 

 

modern1

 

 

modern2

 

modern3

 

modern4

 

modern5

 

modern6

 

modern7

 

Dağ evleri, yayla evleri, çiftlik evleri için modern görünümlü şöminelerin aksine taş şömine modellerini tercih edebilirsiniz. Evinizde rustik bir görünüm elde etmek istiyorsanız da tercihiniz taş şömineler olmalı.

taş2

 

taş3

 

taş4

 

taş6

 

taş7

 

taş 1

 

Eğer sadece hoş görünümlü tasarım bir şömine istiyorsanız ve sizin için ısınmak önemli değilse bunun için şömine tasarımcılarının sizler için düşündüğü tasarım harikaları…

tasarım

 

tasarım1

 

tasarım3

 

tasarım4


tasarım5

 

tasarım6

 

tasarım7

 

tasarım8

 

tasarım9

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

Facebook Yorum

One Comment »

  1. Birgül Sarı 06 Aralık 2015 at 17:27 -

    Fiyatları hakkında bilgi alıcaktım

Leave A Response »

Yorum Yapabilmek içingiriş yapmalısınız.