Odanızı 10 adımda genişletin.

admin 04 Mayıs 2014 0
Odanızı 10 adımda genişletin.

 

small roomKüçük bir eve sahibim , odam çok küçük, istediğim eşyayı alamıyorum, eşyalarım odama sığmıyor gibi şikayetler küçük ev veya odaya sahip olanların sık sık kullandığı cümlelerdir. Gerçek şu ki; odanızın daha geniş gözükmesini istiyorsanız bir kaç küçük adımla bunu başarabilirsiniz.  Küçük fakat daha yaşanabilir bir oda elde etmek için işte sizlere 10 küçük tüyo…

resim1

 

1. Ölçü ve planlama:

Odanızı daha geniş bir yaşam alanı haline getirmek istiyorsanız birinci ipucunuz planlama ve ölçüm. İyi yapılan bir planlama sizi gereksiz ve yer kaplayan eşyalardan kurtaracak ve daha doğru ilerlemenizi sağlayacaktır. Ölçüm. Evet eşya almadan önce her şeyi ölçmelisiniz ki eşya sığdırmada zorluk çekmeyin. Eşyanıza göre odanızı dizemezsiniz. Odanıza göre eşya almalısınız. Bu yüzden her yerin uzunluğu, genişliği çok önemli.

 

resim2

 

2. 3D çizin- 4D düşünün:

Eşyalarınızın odanızda nasıl görüneceğini hayal edebilmek adına öncelikle bir taslak çizebilirsiniz. Gözünüze nasıl gözüküyor. Sizi yoran şeyler var mı? Yoksa yeterince boş alan kaldı mı? Çizim sayesinde detayları daha iyi görebilir ona göre önleminizi alabilirsiniz.

resim3

 

3. Neleri saklamalıyız , neleri göstermeliyiz?

Hemen hemen hepimiz evimizde en az iki ya da üç parça elektronik eşya kullanıyoruz. Bu da pek çok kablonun gözümüzün önünde olması demek. Ne kadar çok elektronik eşya o kadar çok kablo anlamına gelmekte. Bu sebeple bu kabloları saklayabilir, gözümüzün önündeki gereksiz kalabalığı ortadan kaldırabiliriz.

Evinize taşındığınız ilk günden itibaren gereksiz, kullanmayacağınız şeyleri evinize sokmamayı ilke edinin. Gerçekten evde neye ihtiyacınız var? İhtiyacınız olmayan gereksiz her türlü detay odanızı daha küçük gösterecek ve de göz yoracaktır.

 

resim5

 

4. Doğru rengi seçin:

Odanızın için doğru rengi bulmak geniş ve ferah bir oda için diğer bir ipucu olsa gerek. Evinizde zaten var olan bir renk varsa bu rengin uygun olup olmadığına karar vermek sizin elinizde…

resim4

 

5. Dönüşebilen ve taşınabilir eşyalar:

Odanızda dönüşebilen veya taşınabilir eşyalara yer vermek alanınızı daha da rahatlatacaktır. Açılabilir bir çekyat, kapanabilir bir masa kullanabilirsiniz. Çok fonksiyonlu eşyalar kullanmak çok önemli bir ipucu.

6. Çok amaçlı ve değişken:

Bazı evler içerisinde esas olarak tek bir oda barındırır ve hemen hemen her şeyi bu odada yapmanız gerekir. Böyle durumlarda odanızı raflar ile çalışma ve yaşam alanı olarak bölebilirsiniz.Bu sayede aynı oda içerisinde iki ya da daha fazla alana sahip olabilirsiniz.

small-apartment-11

 

7. Farklı yerlerde çalışın:

Öğrenciyseniz ya da evde home-office çalışıyorsanız, aynı ortamda uzun saatler çalışmak sıkıcı olabilir. Bu yüzden kendinize oturarak, ayakta ya da uzanarak çalışabileceğiniz ortamlar yaratabilirsiniz. Böylece diledğiniz zaman arkadaşlarınız da size katılabilir.

8. Merkezi ışıklardan kaçının:

Odanızda tek ve güçlü bir ışık sayesinde odanızı rahatlıkla aydınlatabilirsiniz. Fakat bu ışıklandırma odanızın tüm havasını tamamen öldürebilir. Işığı eşit bir şekide odanıza bölmeyi deneyin. Böylece yapay aydınlatmadan kurtulabiler ve de odanızı daha geniş gösterebilirsiniz.

small room

 9. Yatıya gelen arkadaşınız mı var?

Gece yatıya gelen bir arkadaşınız mı var? Hiç sorun değil. Odanızda yatağa dönüşebilen dolap ya da tekli koltuklar bulundurabilirsiniz. Böylece rahat bir şekilde misafirlerinizi gece de evde ağırlayabilirsiniz.

small room 2

small room 4

 

10. Home sweet home (Evim evm güzel evim) :

Evinizde ne kadar yaşarsanız evinizi o kadar benimsersiniz. Evinizi ne kadar çok benimser ve severseniz daha çok ve kullanışlı yaşam alanları elde edebilirsiniz.

small room 3

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Yorum

Leave A Response »

Yorum Yapabilmek içingiriş yapmalısınız.