Odamı Hangi Renge Boyamalıyım?

certug 17 Nisan 2014 0
Odamı Hangi Renge Boyamalıyım?

Renklerin insanlar üzerindeki olumlu veya olumsuz etkileri olduğuna dair yüzlerce kanıt var.  Bu sebeple sizde belkide saatlerinizi geçirdiğiniz odanızı doğru renge boyamalısınız. Her sene boya firmaları tarafından popüler renkler belirlenir. İnsanlar bu renklere yönelir. Fakat bir kaç sene sonra moda değişir,  renkler değişir… Doğru rengi bulmak dekorasyonun en önemli adımlarından biridir. Fakat odamızı dekore ederken renklerin kişiliğimizdeki, ruh halimizdeki çok önemli etkisini unutmamalıyız ve bizim için en doğru renge karar vermeliyiz. Peki bu doğru renk ne demek? Sizin için hangi renk uygun?

Peki sizin için hangi renk uygun?

 

Doğru rengi bulmak için ilk adım aklınıza gelen ilk favori renginizdir aslında. En sevdiğiniz renk odanız için en doğru renklerden biri olabilir. Çünkü bu renk sizi heyecanlandırır, enerjik ve mutlu kılar.

reklioda

ce3c025b72

Değişik-Renkli-Yatak-Odası-Örnekleri

genc-odasi-dekorasyonu2 renkli_odalar_6

Odanız için nasıl bir hava  yaratmak istiyorsunuz? Bu sorunun cevabı da sizi odanız için doğru renge yöneltecektir.  Çok fazla renk seçeneği veya yoğun bir şekilde kullanılan tek renk sizi yorabilir. Odanızda daha dinlendirici, huzur veren bir hava yaratmak istiyorsanız daha çok pastel renklere yönelmelisiniz.
pastel1

pastel2

pastel4

 

Renklerin anlamları olduğuna inanır mısınız? Evet her rengin bir anlamı vardır. Sizde buradan yola çıkarak odanız için doğru renge karar verebilirsiniz.  Öncelikle hangi rengin sizi yansıttığı çok önemli. DİSC kişilik envanterleri 4 renk ile insanları tanımlıyor. Kırmızı, mavi. yeşil ve sarı.

Kırmızı: Kırmızı en göze çarpan renkler arasındadır. Enerjik bir renktir. Gücü, başarıyı,yetkiyi ve yüksekte olma istediğini uyandırır. Kan basıncını ve kalp atışlarını artırır. Adrenalini artırır.

kırmızı   red2

 

 

Mavi:Kırmızının aksine mavinin kan basıncını ve kalp atışlarını düşürdüğüne inanılır. Bu sebeple genellikle yatak odalarında ve banyolarda kullanılabilir. Mavinin ana renk olarak kullanıldığı odalarda sakinleştirici bir etkisi olduğu düşünülür.

blue   blue2

Sarı: Güneşin rengidir. Yeni fikirler yaratmayı sever. Sezgisel, deneysel ve dışa dönüktür. Etkileyici ve ikna edicidir. Mutluluğu anımsatır. Fakat sarının odanızda tek renk olarak belirlenmesi iyi bir fikir değildir. Çünkü çok fazla sarı renk insanlar üzerinde sinir ve öfkeye neden olduğu bilinmektedir. Bebeklerin sarı odalarda normalden daha çok ağladığını biliyor muydunuz?

yellow

 

yellow2

 

Yeşil: Bütün odalara uyabilen tek renk yeşildir.  Sevmenin ve sevilmenin rengi aslında kırmızının aksine yeşildir. Stresi azalttığı ve insanları rahatlattığı düşünülür.  Ait ve güvende olmayı hissettirir. Doğurganlığı arttırdığı düşünülür bu yüzden yatak odası için doğru bir seçenek olabilir.

 

yeşil

 

yeşil2

Zıt renkleri sever misiniz? Kontrast (zıt) renkler odanızı daha enerjik ve renkli gösterebilir. Sizi monoton bir ruh halinden kurtarır ve de odanızın dekorasyonu içinde güzel fikirler sunabilir. Sarı-turuncu, yeşil-mavi, kırmızı-mor ve tabi ki siyah-beyaz…

zıt

 

black and white

 

Odanız için doğru renk bulmanız konusunda kısa, pratik bilgileri 3 adımda sıraladım. Tabi ki renginizi seçerken bunun sizin odanız olduğunu unutmayın. Bu odada yaşayacak olan siz ve aileniz… Gönlünüzce ve de özgürce karar vermeyi unutmayın:) Farklı ve yaratıcı fikirleriniz var ise yorum yapmayı da ihmal etmeyin. Renkli Kalın!..

Facebook Yorum

Leave A Response »

Yorum Yapabilmek içingiriş yapmalısınız.