Baltalı Masa (Aman Ormancı)

admin 01 Kasım 2013 0
Baltalı Masa (Aman Ormancı)

Evinize herkesten farklı mobilya arayanlar için fikirler kategorimizi aktif şekilde kullanmaya karar verdik.

Muhtemelen Türkiye’de henüz kimsede olmayan bu masaya sahip olabilmeniz için size bir kaç ipucu ve sipariş listesi hazırlayacağız.

Yok efendim ben uğraşamam veririm siparişi getiririm masamı diyorsanız.

balta masa 2

Tasarımcı: Duffy London websitesi: http://www.duffylondon.com/furniture/tables/woodsman-axe-console-table

Ürünün fiyatı 900 Sterlin civarında. Bu da şuanki kur üzerinden hesap yaparsak 2800 TL civarlarında. Tabi bu ürünü sipariş verip Türkiye’ye getirip birde gümrük ödeyeceğinizi düşünürsek. Gümrükçü amcanız, nakliye firması dayınız olursa en az 3500 civarına ürünü alabileceğinizi düşünüyorum. Tabi hasar görme ihtimali saklı tutularak :)

Uzatmıyor ve size en kolay yolu tarif ediyorum.

1. Adım:

Resimde göreceğiniz üzere masa 4 tane uzun saplı balta üzerinde durmaktadır.

Balta kısımları nikalaj kaplama olduğu için bu adım sizi biraj uğraştırabilir veya daha doğal görünmesini isterseniz orjinal balta başı kalacak şekilde kullanabilirsiniz. Bu kaplamayı ancak banyo aksesuarı veya metal işleri yapan bir atolyede yaptırabilirsiniz. Sanayinizde veya tanıdıklarınız arasında bu işi yapabilecek kişileri araştırıp bulmanızı ve rica ile bu işlemi yaptırtabilirsiniz. (Suya daldırma ve bir süre bekledikten sonra çıkartarak)

Nikel kaplama nasıl yapılır video

Ek olarak ücretini ödeyerek yaptırıyorsanız bu balta saplarını altın kaplamada yaptırabilirsiniz. İşlem diğer işlem ile aynı süreyi alacaktır.

balta masa 42.Adım:

Masanızın üzerinde kullanacağınız ahşaba karar vermeniz gerekiyor.
Doğal ağaç ile ürün üreten yerlerden masanın üst plakasını satın alabilirsiniz. Doğal ağaç ile üretilen ürünler genelde Giydirme sandalye, mutfak köşe takımları, lükens ayaklı komidin ve şifonyerler, yemek masalarıdır. Bu gibi yerler doğal ahşap işledikleri için istediğiniz ebatta düz plaka şeklinde mümkünse zımparası ve verniği yapılmış ürünleri size satabilirler.
Dilerseniz buradan balta sapınıda aynı renk ve desende alabilirsiniz.

Eğer alacağınız masa üstü doğal ahşap olmayacaksa en az 25mm kalınlığında, 1.Kalite MDF kullanmanızı öneririz.

 

balta masa 5

3.Adım:

Metal kesim işlemi yapan bir atölyede (plazma veya cnc kesim uygundur) baltaların başlarını şekilde gördüğünüz gibi masa üstünüzün kalınlığı kadar kestirmeniz gerekmektedir.
Ayrıca özel matkapları ile baltanın yere bakan kısmından kanal açtırdığını yere kadar 2-3 vida deliği açtırmanızı öneririm. Böylece yukarıdan görünmeyecek şekilde masanızı ayaklara vidalayabilirsiniz.

Bu adımdan sonra tek yapmanız gereken şey parçaları bir araya getirmektir. Ayaklar yukarı bakacak şekilde monte çalışmalarına başlayın önce balta başlarına saplarını yerleştirip aşağıdaki resimdeki gibi vidalar ile sabitleyiniz. Sonra Masanın tablasını 4 köşeden tek tek balta başındaki aralıklara yerleştirip vidalayın. Bu 4 ayak vidalama işlemi bitince 1 kişiden daha yardım alarak aynı anda kaldırıp ters çevirin.

Kullanacağınız ürünü sağlam olması için kesinlikle ahşap masa üstü kullanmanızı. Balta saplarının 75 cm uzunluğunda olmasını, balta başlarının saplarına çok sağlam şekilde vidalanmasını, ve baltanın altında masayı vidalamak için açılacak deliklerde kullanacağınız vidaların dişlerinin sağlam olmasını öneririm.

Şimdiden masamız hayırlı olsun

balta masa 3

balta masa 1
Fotoğraflar: Tom Oxley Photography

Facebook Yorum

Leave A Response »

Yorum Yapabilmek içingiriş yapmalısınız.