Ahşap Bahçe Koltuğu Bakımı ve Boyama

admin 04 Ekim 2013 0
Ahşap Bahçe Koltuğu Bakımı ve Boyama
Gerekli Beceriler: Zımpara, parmak rulo ve yağlı boya fırça kullanabilmek.
Süre: 1 Ahşap Sandalye İçin
Deneyimli: 20 dk
Becerikli: 40 dk
Acemi: 1 saat
tah kol bak 03Malzemeler: Vernikli ahşap koruyucu
Aletler: 400’lük zımpara, parmak rulo, yağlı boya fırçası, karıştırma çubuğu, kuru bez

Eskiyen ahşap koltuklarımıza, dekoratif ahşap koruyucu ya da vernikli ahşap koruyucu sürerek yeni bir görüntü verebiliriz. İki günlük kuruma süresinden sonra bakımını yaptığımız koltuğumuzu kullanabiliriz.

Öneri: Ahşap mobilyamızın cinsine göre vernikli ahşap koruyucuyu tek ya da iki kat uygulayabiliriz. Birinci katı uyguladıktan sonra 24 saat kurumasını beklemeliyiz. Eğer tek katta istediğimiz sonucu alamazsak ikinci katı koltuğumuz kuruduktan sonra uygulayalım ve kuruması için tekrar 24 saat bekleyelim.

İpucu ve püf noktaları:Dekoratif ahşap koruyucusunu veya vernikli ahşap koruyucusunu kullanmadan önce kullanma talimatlarını okuyalım. Böylece uyguladığımız işlemden istediğimiz sonucu alırız. Ahşap mobilyalarımızın bakımında vernikli ahşap koruyucu kullanalım. Vernikli ahşap koruyucu bahçe mobilyalarımızı küf, mantar ve tahta kurtlarından korur. Vernikli ahşap koruyucumuzu uygulama yapmadan önce ve uygulama sırasında karıştıralım (Vernikli ahşap koruyucuyu oluşturan maddeler zamanla kutunun dibine çökebilir). Boyama işlemini gerçekleştirirken boyayı ahşaptaki gözeneklerin(damarların) gidiş yönüne doğru sürelim. Böylece gözenekler boyayı daha iyi emer ve homojen bir renk elde ederiz. Ahşap mobilyalarımızda yarık ya da oyuk varsa zımparalama işlemini gerçekleştirdikten sonra, ahşabımızın rengine uygun bir macunla bu delikleri kapatalım.

Ahşap bahçe koltuğunu zımparalayalım
tah kol bak 01
Zımpara işlemini gerçekleştirmeden önce kuru bir bezle koltuğumuzun tozunu alalım (Verniğin temiz ve pürüzsüz görünmesi için koltuğun tozu alınır). Daha sonra koltuğumuzu zımparalayalım.
Kestirme yerlerine ahşap koruyucuyu sürelim
tah kol bak 02
Zımparalama işlemini tamamladıktan sonra kuru bir bezle tekrar koltuğumuzun tozunu alalım. Daha sonra rulonun giremeyeceği yerlere yağlı boya fırçasıyla vernikli ahşap koruyucuyu sürelim (Vernikli ahşap koruyucuda inceltme işlemi yapılmaz. Kullanıma hazırdır).
Ahşap koruyucuyu sürelim
tah kol bak 03
Parmak ruloyla vernikli ahşap koruyucuyu, köşe yerleri hariç koltuğumuzun tüm kısımlarına sürelim.
Bitmiş Hali
toplu foto 3
Ahşap bahçe koltuğumuzun bakımı yapıldıktan sonraki hali aşağıda gösterilmektedir.

Facebook Yorum

Leave A Response »

Yorum Yapabilmek içingiriş yapmalısınız.